Liigu sisu juurde

Otsi lehelt

Avaleht / Põlluinfo

Kartuli kasvatamise mõju mulla mikrobioloogilisele aktiivsusele ja orgaanilise süsiniku ning lämmastiku sisaldusele erinevates viljelusviisides.

Viacheslav Eremeev, Jaan Kuht, Berit Tein, Liina Talgre, Maarika Alaru, Eve Runno-Paurson, Erkki Mäeorg, Evelin Loit, Anne Luik
Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut

Käesoleva uurimuse eesmärk oli selgitada eri viljelusviisides kartuli kasvatamise mõju mulla mikrobioloogilisele aktiivsusele (FDA hüdrolüüs), orgaanilise süsiniku (Corg) ja üldlämmastiku (Nüld) sisalduse muutustele võrrelduna kartuli eelvilja alt vabanenud ala vastavate näitajatega.

Loe artiklit Agronoomia 2019 kogumikust lk 29.

Loe artiklit
Kartul
Mahe
Muld