Peeter Lääniste1,2, Eve Runno-Paurson1, Viacheslav Eremeev1, Hedi Kaldmäe3, Toomas Tõrra2
1Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi taimekasvatuse ja taimebioloogia
õppetool
2Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Rõhu katsejaam
3Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Polli aiandusuuringute keskus
Uurimustöö põhiliseks eesmärgiks oli selgitada, kas sellised uued liblikõielised kultuurid nagu soja ja kikerhernes või unustatud vana kultuur lääts on võimelised andma arvestatavat saaki, mis on kõrge proteiinisisaldusega. Lisaks soovisime teada palju on nad võimelised tootma proteiini hektari kohta ja kas mineraalsete väetiste kasutamine mõjutab saagikust ja selle kvaliteeti.
Loe kogu artiklit Agronoomia 2020 kogumikust lk 90.