Laura Valli on doktorant USAs Washingtoni osariigis Washington State University Breadlab'is ( Instagram ) mille eesmärgiks on tagada kohalike toidusüsteemide jätkusuutlikkus, tegeledes teraviljade, ubade ja tatra sordiaretusega.
Laura õppis enne laboriga liitumist Cambridge'i ülikoolis sotsiaalantropoloogiat. Praegu uurib ta rukki tähendust põllumeestele, möldritele, pagaritele, pruulijatele, kodukokkadele ja lõpptarbijatele. Ta on külastanud terviljakasvatajaid, veskeid ja pagariärisid erinevates USA osariikides, Suurbritannias ja Itaalias. Laboris tegeleb ta rukki sordiaretusele lisaks nisu ja rukki koos kasvatamise ja rukkijahu küpsetamiskvaliteedi uurimisega.
Loengus jagab ta tähelepanekuid välitöödelt USAs (peamiselt Washingtoni osariigis, aga ka Michiganis ja New Havenis). Laura kutsub osalejaid kaasa mõtlema, kas ja kuidas saaks rukkist rohkem väärtustada Eestis.
The lecture isorganized b under the auspices of the European Regional Development Fund [ASTRA projekt “Sordiaretuse ja agrotehnoloogia teaduskeskuse väljaarendamine" (SORDIARETUS)].